Tag Archives: makeup

Eyebrow Confessions

Anastasia Beverly Hills

I’ve always had very thin sparse eyebrows. So much so that people would constantly accuse me of over plucking them when I hadn’t plucked them at all. For years, I was embarrassed about my small eyebrows. But, after seeing so many bad paint jobs that looked gross and unnatural, I decided to pass on eyebrow pencils. Aside from the occasional brow shaping, I rarely did anything to my brows.

One day, on a routine trip to Sephora, I got into talking to one of the sales people and she immediately recommended pencils from Anastasia Beverly Hills. After the first application, I was in love. Not only was it easy to apply, it looked so natural. All you have to do is follow the arch of the brow, fill in as needed and blend with the brush on the other end. The amazing design of the brush does the rest. I use the ‘Brow Wiz’ Mechanical Brow Pencil, but all of the products from Anastasia Beverly Hills are amazing. They’re a little pricier than most pencils, but 110% worth it. I want to try them all.

If you’re looking to start filling in your eyebrows, first go to a makeup store or counter that you trust and have them match you up with the right color.

Before

Before Application

After

After using Anastasia Beverly Hills ‘Brow Wiz’ Mechanical Brow Pencil

See the difference?

Find me on: Facebook | Twitter | Pinterest | Instagram

Stop Hiding! Break Up With Your Makeup with Mirvaso!

Mirvaso Breakup with your makeup

Having previously suffered from acne, I know from experience how much skin issues can affect your self-esteem and make you want to hide behind layers of makeup or even avoid socializing completely. Rosacea, a common skin inflammatory condition that affects an estimated 16 Million Americans the majority of them women, can also cause a number of physical and emotional insecurities. The most common symptom of rosacea is persistent facial redness. This is caused by dilated facial blood vessels increasing blood flow to the skin. 24% of rosacea sufferers say that redness is the first symptom they notice.

Rosacea sufferers are more likely to be self-conscious and wear makeup more frequently. But, makeup only masks redness. It does not cure it. If you suffer from persistent facial redness and are covering it up instead of treating it, you not alone. Over 4 in 5 (82%) of rosacea sufferers have used cosmetics to cover up redness. 65% of rosacea sufferers wear makeup to work compared to only 35% of Americans who don’t have rosacea. Just over half of Americans (53%) wear makeup, compared to over 77% of rosacea sufferers.

However, simply covering up rosacea symptoms can be costly and ineffective. While 51% say they skip the dermatologist because they are worried about the cost of treatment, there is a better solution. On average, rosacea sufferers spend $36 on a single non-prescription product that promises to hide or cover-up facial redness. Mirvaso® (brimonidine) Topical Gel, 0.33%* made by Galderma Laboratories, L.P. is the first and only gel specifically developed and proven to reduce the persistent facial redness of rosacea. Depending on your insurance, prescription copays may be as low as $25 which is actually less than the cost of many cosmetics. Unlike cosmetics that only cover up redness temporarily, Mirvaso has proven results that were reviewed by the FDA for safety and efficacy. This easy to use gel last up to 12 hours and results can be seen quickly.

What’s even better than setting your skin free from heavy concealers and cover-ups? Winning a star-studded walk down the red carpet at the 2014 Emmy Awards. Enter Mirvaso’s Break Up With Your Makeup Sweepstakes today for a chance to make your makeup free Emmy debut.

curing Rosacea

Important Safety Information
Indication: Mirvaso® (brimonidine) topical gel, 0.33% is an alpha adrenergic agonist indicated for the topical treatment of persistent (nontransient) facial erythema of rosacea in adults 18 years of age or older. Adverse Events: In clinical trials, the most common adverse reactions (≥1%) included erythema, flushing, skin burning sensation and contact dermatitis. Warnings/Precautions: Mirvaso Gel should be used with caution in patients with depression, cerebral or coronary insufficiency, Raynaud’s phenomenon, orthostatic hypotension, thromboangiitis obliterans, scleroderma, or Sjögren’s syndrome. Alpha-2 adrenergic agents can lower blood pressure. Mirvaso Gel should be used with caution in patients with severe or unstable or uncontrolled cardiovascular disease. Serious adverse reactions following accidental ingestion of Mirvaso Gel by children have been reported. Keep Mirvaso Gel out of reach of children. Not for oral, ophthalmic, or intravaginal use. You are encouraged to report negative side effects of prescription drugs to the FDA. Visit www.fda.gov/medwatch or call 1-800-FDA-1088.

I was selected for this opportunity as a member of Clever Girls Collective and the content and opinions expressed here are all my own.

Find me on: Facebook | Twitter | Pinterest | Instagram

BeautyCon is coming to NYC!

Beautycon

Great news for beauty mavens in NYC! On Saturday May 24th, BeautyCon, an international summit for the internet’s most influential beauty and fashion icons, has teamed up with ELLE Magazine to make its New York premiere. After taking over Los Angeles and London for the past two years, this fab event packed with celebrity guests, digital influencers and their loyal beauty and fashion-followings is finally coming to the Big Apple. What a better place than New York for hundreds of content creators and celebs to come together to network, talk industry news, discuss the future of online media, and participate in panel discussions.

The mission of BeautyCon is to inspire a new generation of online trendsetters through hands-on experiences and exclusive access to up-and-coming brands and products. On behalf of socialite beauties everywhere, I’d like to personally invite you to join the action. Tickets are available on BeautyCon.com. Hope to see you there!

Find me on: Facebook | Twitter | Pinterest | Instagram

Share Your Beauty Mother’s Day Charity Drive

share your beauty

Last week, Pretty Connected came together with Family-to-Family for a Mother’s Day beauty drive where bloggers, editors, and brands could donate their excess beauty products to women in need just in time for Mother’s Day. The launch of Share Your Beauty took place at the swanky Davio’s Modern Italian Restaurant on Lexington Ave and 45th Street. Over delicious food and drinks, we stuffed 100 bags donated by LeSportsac with 100 Birchboxes and countless product donations. Each bag was paired with a personalized Mother’s Day message.

In addition to the 100 fabulous bags filled to the brim, over 35 boxes filled with beauty products were sent to the Shelter for Domestic Violence Survivors and Third Street Women’s Residence at Henry Street Settlement to be given out on Mother’s Day! It felt amazing to be part of such a wonderful group of women who are beautiful both inside and out. It means a lot to me to know that we made a different in the lives of women in need and showed them how much they are loved on Mother’s Day. Congratulation to my good friends Lara Eurdolian and Ashley Tschudin for making this possible.

For anyone interested in donating unused beauty products please contact ShareYourBeauty@Family-to-Family.org. Check out a full recap of the Share Your Beauty event on PrettyConnected.com.

beauty supplies

beauty

Family-to-Family

giving

Mother's Day

Find me on: Facebook | Twitter | Pinterest | Instagram

Top Tips for Solving Your Biggest Beauty Dilemmas Inspired By Benefit Cosmetics

Project-Runway-Under-The-Gunn-Ep-11-Blake-beauty

On Project Runway: Under the Gunn, the biggest fashion and beauty blunders are constantly being solved within seconds. In honor of this week’s episode featuring a ‘Real Women’ challenge lead by Benefit Cosmetics where designers have to solve everyday fashion emergencies in an instant, Benefit’s Global Beauty Authority, Annie Ford Danielson, is sharing her top beauty tips. I must say they’re genius!

1. DilemmaHow to wear a bold lip and make it last?

Solution: Remember, that when you wear a bold lip, you don’t want the bold lip to wear you. Longevity is key to this statement look. Before applying your lipstick you need to prime and perfect your lips. Make sure you exfoliate and hydrate. Try using a tint like Benetint beneath your bold lip color for longer staying-power. Also, dap on cheeks for a natural girly flush.

2. Dilemma: The Shine Factor!

Solution: Remember that when the weather starts to change so does our skin and sometimes shine gets the best of us. Try Benefit’s The POREfessional Agent Zero Shine; an instant pro powder mattifier that minimizes pores and shine in an instant.

3. Dilemma: How to achieve the ‘No Makeup, Makeup Look!’

Solution: Remember, less is more. Before reaching for your foundation, apply concealer first, that way, you find that you won’t need as much makeup. Try Boi-ing, an industrial strength concealer that stays put, when you need it to.

4. DilemmaHow to cut down your skincare routine and amp up the results?

Solution: Choose a multi-tasking product that is bigger than BB! Try Benefit’s NEW Big Easy; a multi-balancing complexion perfector that balances moisture & controls oil while provide flawless coverage. Plus the formula provides SPF 35 protection!

 5. Dilemma: How Bright is too Bright?

Solution: Bright cheeks are amazing, but in order to keep it from looking too young and costume-like, use a long-lasting, weather-proof tint like Benefit Lollitint (this shade is spot on for pantone’s color of the year Radiant Orchid), which will give you the brightness you’re looking for in a subtle, soft way.

6. Dilemma: How to get full long lashes?

Solution: Ditch the stripes and glue and choose a mascara that can creates length and fullness! Try Benefit They’re Real! Mascara. It really opens up the eyes by giving lashes a dramatic base-to-tip curl. Your lashes will never be the same.

7. Dilemma: How to pump-up skimpy Brows?

Solution: The best way to accentuate and add shape to a skimpy brow is by filling it in with a product that adds color, texture and VOLUME to the hair. Try Benefit Gimme Brow. Its gel-like formula is filled with microfibers that create the most natural full brow in seconds.

8. Dilemma: How to instantly perk-up dull skin?

Solution: Benefit Cosmetics believes laughter is the best cosmetic, so remember to SMILE, it will instantly make you look more radiant & beautiful!

Find me on: Facebook | Twitter | Pinterest | Instagram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...